Sałatka 

- nieskromnie napiszę - godna zapisania, bo prosta, a robi efekt wow.



Podpatrzone w restauracji, uprzejma pani kelnerka zdradziła nawet, z czego składa się dressing. No i z truskawkami - można je jeszcze dostać i nawet polskie, zapewne szklarniowe, ale moje były słodkie.
Składniki:
- szpinak baby lub roszponka,
- pomidorki koktajlowe,
- awokado (opcjonalnie)
- grejpfrut,
- truskawki,
- serek halloumi grillowany,
- prażone orzechy nerkowca.
Dressing:
- oliwa,
- sok jabłkowy,
- sok z cytryny.
Całość pyszna, słodko-kwaśna i sycąca.
Co do grillowania serk: dobra patelnia jest kluczowa. Moja jest w formie dużej tacy i jednocześnie mogę na niej prażyć orzechy i grillować halloumi - ma różne sekcje.
ERNESTO® Patelnia grillowa dzielona, 1 sztuka
Możliwość przygotowania jednocześnie kilku produktów, nienagrzewające się uchwyty, działa również na indukcji.
